Vad gör UMSE i Coronatider

Nu blickar vi mot vårterminen 2021!

Vi ställer inte in, vi skjuter upp – jag lånar uttrycket från Mattias Alkberg, poet och musiker från Luleå. Det känns onekligen bättre att se framåt!

Det var inte med lätt hjärta styrelsen i UMSE efter en lång diskussion landade i att vi inte presenterar någon verksamhet för hösten 2020. Vi känner att vi inte kan erbjuda säkra förhållanden, vare sig för cirklar, föreläsningsserier eller fredagsföreläsningar och i det läget väljer vi att skjuta upp aktiviteterna. Aulan, till exempel, är trevlig men trång och hur skulle vi kunna organisera in- och utsläpp på ett säkert sätt? Att erbjuda säker fysisk distansering ter sig inte möjligt.

Cirklar är inte heller problemfritt, även här gäller svårigheter att garantera att lokaler är lämpade och att vi inte riskerar någons hälsa.

Vi var, det kan jag nog säga, både stolta och glada över det program vi arbetat fram och ville erbjuda medlemmarna för hösten. Nu kommer vi inte att trycka något program, men vi hoppas att samtliga föreläsare och cirkelledare kan återkomma våren 2021. Likaså ser vi förstås väldigt mycket fram emot att träffa alla trevliga medlemmar!

Ett litet plåster i besvikelsen vill vi erbjuda: inbetalda medlemsavgifter för 2020 kommer att gälla för hela 2021!

Vi i styrelsen kommer naturligtvis att sakna er, men, som sagt, vi ser fram mot våren 2021! Så till dess: håll avståndet, håll ut och glöm inte att bry er om varandra.

Med de bästa UMSE-hälsningar!

Anna-Karin Östling Sjöstrand, ordförande