Vad gör UMSE i Coronatider

Vi saknar er!

Hela UMSE-styrelsen saknar dig och alla övriga medlemmar och den trevliga samvaron med er. Sommaren gick väl hyfsat, men nu när höstmörkret anfaller, känns bristen på trevliga UMSE-sammankomster desto mer.

Den 9 november träffas styrelsen igen, framför allt för att se om – och i fall hur – vi ska kunna presentera ett program för våren 2021. Vi hade ju redan ett gediget program för den här hösten, som vi fick ställa in helt.

En av aktiviteterna var en föreläsningsserie med rubriken ”Åldersrikedom – rik på år”. Om du klickar på länken här nedanför, kan du se ett inslag som delvis handlar om den forskning som bedrivs här i Umeå och som vi för övrigt fick ta del av för några år sedan, vid den extra temadagen om minne. Här kommer länken:

https://kaw.wallenberg.org/forskning/traning-hjalper-minnet

Nu håller vi tummarna för att pandemin om inte försvinner, så kanske i alla fall avmattas, så att vi kan ses till våren – vi inte bara saknar er – vi längtar efter er!

Anna-Karin Östling Sjöstrand, ordförande

PS! Just när detta skrevs, meddelade Folkhälsomyndigheten att de särskilda rekommendationerna för 70+ och övriga riskgrupper slopas och dessutom ökas möjligheterna för utökad publik vid kulturevenemang – hoppfullt för oss! Men jag försäkrar att UMSE kommer att agera så ansvarsfullt som det bara går.