Aktuellt

Info 2022-06-02

Nya kurskatalogen i din brevlåda i augusti!

UMSE´s styrelse är i slutfasen av arbetet med höstens studiecirklar, föreläsningsserier och fredagsföreläsningar. Massor av intressanta ämnen utlovas.

Info 2022-03-29

Umeå 400 år med minnen av Lasse Lystedt 5/4 13.00

Den sista föreläsningen i serien ägnas åt Lasse Lystedt. Tyvärr kan han sälv inte delta, men det blir en tillbakablick med Torgny Stigbrandt som föreläsare. Se www.umse.nu

UMSE erbjuder de medlemmar som anmält sig till föreläsningsserien att ta med två kompisar till föreläsningen utan avgift.

Info 2022-03-24

Boka Temadagen om skogen 1 april!

Våra skogar blir en allt viktigare tillgång i vårt moderna samhälle. UMSE behandlar ämnet i Temadagen 1 april 09.00 – 14.30 i Folkets Hus. Vi belyser frågan på fyra sätt:

  • Framtidskogen – mervärdesskogen. Tomas Lundmark, professor, SLU
  • Skogen för träning och elitidrott. Karolin Ohlsson, världsmästare i orientering. Se video nedan!
  • Spåkulan om skogens framtid. Per Lärkeryd, vd Norra Skog
  • Skogen för friskvård och rehab. Ann Dolling, forskare SLU

Pris. 495 kr inkl fika och lunch. Platser finns, gå till Anmälan på hemsidan.

Info 2022-03-14

KALLELSE ÅRSMÖTE 25/3

Som tidigare framgått av anmälningssidan sker årsmötet för verksamhetsåret 2021 fredag 25 mars 13.30. Lokal: Folkets Hus. Alla medlemmar välkomna, helst via anmälan (bl a för fikat)! Som tidigare framgått blir det underhållning av Solja Krapu efter årsmötesförhandlingarna.

Här kommer länkar till årsmöteshandlingar:

Dokument

Den ekonomiska årsredovisningen föredras på årsmötet tillsammans med revisorernas rapport. Valberedningens förslag till styrelseledamöter föredras också vid årsmötet.

Info 2022-03-06

Flytt av Klassisk musik och opera

Som framgått av medlemsutskick idag måste vi tyvärr ändra starten på Erik Johannessons föreläsningsserie Klassisk musik och opera, tisdagar och onsdagar (skulle startat 8/3 respektive 9/3). Ny start blir i stället tisdag 22/3 respektive onsdag 23/3. De sista tillfällena blir då 17 respektive 18 maj, i övrigt enligt planen.

Vi beklagar detta och hoppas att det inte ställer till problem för er som anmält er (f ö finns platser kvar).

Info 2022-02-28

Dubblerad busstur ” Vårutflykt till en 400-åring”, 20 maj

Utöver de redan 48 antagna (maxantal för buss) finns många ytterligare anmälda. Därför har vi beslutat att dubblera bussturen på så sätt att den första avgår enligt planen kl 10.00 med de 48 först antagna, den andra 13.00 med f n 34 anmälda (platser finns alltså ännu). De senare kommer att få antagningsbesked inom kort. Se även info i Mina Aktiviteter.

Info 2022-02-18

Föreläsningsserien Idéhistoriska ögonblick inställd

På grund av olyckliga omständigheter kopplade till rådande pandemi, inbegripet inställd föreläsning 17 februari, tvingas UMSE tyvärr att fatta beslut om att ställa in hela föreläsnngsserien i vår. Vi är ledsna för det. Alla anmälda/antagna är kontaktade i särskilt utskick med information om hur inbetalda avgifter kan regleras.

Men … Vår absoluta målsättning är att kunna erbjuda motsvarande idehistioriskt innehåll för våra medlemmar till hösten. Så håll utskick efter sommaren när programutbudet inför ht 2022 presenteras!

Peder Alex

Ordförande

Info 2022-02-14

Årsmöte 25 mars 13.30 i Folkets Hus

Välkommen till Umeå Senioruniversitets årsmöte! Direkt efter årsmötet träder den mästerliga berättaren Solja Krapu upp på scenen. Solja, som bor i Umeå älskar att berätta en historia. Hon är helt enkelt en hejare på att framföra intressanta berättelser inför publik. Ett bevis på det är att hon vunnit SM i Poetry slam två gånger, men hon har även hunnit med att publicera elva böcker. Det finns nog ett allvarligt stråk i hennes underfundiga berättande, kanske är det därför hon också fått möjlighet att under många år medverka i Tankar för dagen (P1). Hon säger själv: ”Jag hoppas att jag förmedlar en positiv livssyn, optimism mitt i allt som kan vara jobbigt och svårt”.

INFO 2022-02-09

Swinging Umeå

Föreläsningsserien ”Swinging Umeå” startade tisdag 8/2 och anmälan stängdes innan start. Nu har några hört av sig och vill delta i fortsättningen. Det går bra, platser finns, nästa föreläsning är 22/2 och anmälningsdatum är ändrat till 20/2. Så välkomna med sen anmälan, men tyvärr kan vi inte ge någon redcerad anmälningsavgift (400 kr) trots att föreläsningsserien startat.

Ordförandenytt 2022-02-04

Från 9 februari tas som vi vet alla coronarestriktioner bort. Det innebär att du som inte redan anmält dig till föreläsningar nu ska kunna känna dig trygg att boka in dig på en fredagsföreläsning eller en föreläsningsserie.

Två verksamheter är flyttade till den mycket rymliga Vasakyrkan: flertalet fredagsföreläsningar som börjar kl 10.00, med ett undantag: Lisbeth Lundahls föreläsning 4 mars hålls i Aulan, Folkuniversitet, med sedvanlig start 13.30. Föreläsningsserien Swinging Umeå 400 år, med start tisdag 8/2 kl 13.00 äger rum i Vasakyrkan.

Visserligen är nära 90 procent av alla Umeåbor över 65 år vaccinerade med tre doser, men vi måste ändå följa de allmänna råden.

  •  Om du är sjuk med symtom som kan vara covid-19, stanna hemma och undvik nära kontakt med andra människor.
  •  Vuxna ovaccinerade rekommenderas att vidta särskilda försiktighetsåtgärder, som att undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus.

Hjärtligt välkommen till trygga föreläsningar!

Peder Aléx

Ordförande